Ryggsäckar för fotografer

Det fanns en tid då handtillverkade axelväskor i läder var pressfotografens arbetsväska. Väskan vägd flera kilo i sig, och när den var fylld med ett antal kamerahus, objektiv och den obligatoriska stavblixten gick väskan knappt att lyfta. I takt med att ryggproblemen ökade blev ryggsäckar ett populärt alternativ.
Tyvärr har många tillverkare satsats på för stora och tunga ryggsäckar där man prioriterat tjock stoppning runt kamerorna, går man runt med en sådan ryggsäck hela dagarna känns det i axlarna.
En ryggsäck som fungerar bra tillverkas av Thule, de som också tillverkar takräcken till bilar. Den är lätt, smidig, vattenresistent och stilren med fickor på sidorna vilket gör den perfekt för fotografer som vill spara på sina ryggar.

På Island.

Island.

Jag med flera fotografer hittade en liten ryggsäck från Haglöfs, Corker. En ryggsäck som var lätt liten och med facken på sidan. Så utan att ha varit designad för fotografer blev den en favorit. Nu har flera väsktillverkare upptäckt fördelarna med att sidoöppning som gör det möjligt att plocka fram kameran och objektiv utan att helt ta av sig ryggsäcken.  Så även Thule. Deras Perspektive Daypack är en snygg väderskyddad fotoryggsäck. Ryggsäcken är genomtänkt med fickor på rätt ställen och möjlighet till att ha med vattenflaska. Tyvärr finns det ingen bra ficka för att lägga jacka i när man blir varm. Ryggsäcken har en även en dålig passform längs med ryggen. Förutom det är den lätt att jobba med och man får även plats med flera objektiv  om man bara tar ut den extra stoppningen som jag anser bara är i vägen. Själv lägger jag objektiven i påsar.

 

På uppdrag i Palma, Mallorca.

Thule rygga 2

Mer om Thules ryggsäckar.